Žuvis ir jūros gėrybės Baltoskandijos ir Viduržemio šalių virtuvėse Nr. LLP-LdV-IVT-2007-LT-0027


Šis švietimo paramos fondo Leonardo da Vinčio programos mobilumo projektas "Žuvis ir jūros gėrybės Baltoskandijos ir Viduržemio šalių virtuvėse" skirtas pirminio profesinio lygmens moksleiviams, kurie mokosi virėjo- kepėjo ir padavėjo- barmeno specialybių.
Projekto rengėjas- Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla.
Kiti siunčiantys partneriai- Vilkijos žemės ūkio mokykla ir Balbieriškio žemės ūkio mokykla.
Socialiniai partneriai Lietuvoje: UAB "Taurakalnis", "Radisson SAS Astorija", "Reval Hotel Lietuva", UAB "Centrum".
Priimantys partneriai užsienyje:
- restoranų tinklo "La Tasca" restoranai E1 Nou Portet ir Piccolo Mondo Ispanijoje;
- Techniki Scholi Makarios IIIAgiou Gennadiou 70, 2054 Nicosia, Cyprus;
- Koulutuskeskus Salpaus koledžas Suomijoje;
- Rauma videregaende skole Norvegijoje.
Ispanijoje dalyviai stažuosis 6 savaites, kitose šalyse- po 3 savaites:
- vizitas Suomijoje: 2007-10-28 iki 11-17; [plačiau]
- vizitas Ispanijoje: 2007-11-04 iki 12-16; [plačiau]
- vizitas Kipre: 2008-02-16 iki 03 09; [plačiau]
- vizitas Norvegijoje: 2008-03-31 iki 04-20. [plačiau]
- Projekto "Žuvis ir jūros gėrybės Baltoskandijos ir Viduržemio šalių virtuvėse" pristatymas
Pagrindinis projekto tikslas- ugdyti pirminio profesinio lygmens moksleivių - būsimų virėjų- kepėjų ir padavėjų- barmenų siekį tobulinti profesinę kompetenciją ir profesinius įgūdžius bei galimybę ateityje integruotis į konkurencinę Lietuvos ir ES darbo rinką.
Stažuočių metu moksleiviai turės galimybę dirbti užsienio šalių mokyklų laboratorijose ir įmonėse, kur jie:
- susipažins ir išmoks gaminti, serviruoti bei patiekti užsienio šalių žuvies ir jūros gėrybių patiekalus;
- įgys įgūdžių dirbant su naujausia virtuvės įranga, atitinkančia ES standartus;
- dirbs tarptautinėje komandoje;
- pristatys priimantiems Lietuvą ir lietuviškus žuvies patiekalus;
- patobulins šnekamosios ir specialybės anglų kalbos įgūdžius bei šiek tiek pramoktų specialybės bei mandagumo frazių priimančių šalių kalbomis;
- įgys pasitikėjimo savo jėgomis, žinių siekimo ir noro tobulėti.
Projekto nauda ir rezultatai- stažuočių metu įgyta patirtis, surinkta vaizdinė medžiaga bus panaudota parengti lankstinukui "Žuvies ir jūros gėrybių patiekalai" lietuvių ir anglų kalbomis. Jie bus išplatinti mokykloms partnerėms, socialiniams ir priimantiems partneriams. Taip pat bus parengta metodinė medžiaga moduliui apie žuvies ir jūros gėrybių patiekalų ruošimą, serviravimą ir pateikimą (receptai, nuotraukos, užduotys). Bus surengtas projekto pristatymas siunčiančiųjų mokyklų bendruomenėms ir socialiniams partneriams. Projekto dalyviai gaus Europass mobilumo dokumentus. Stažuotė bus užskaityta kaip mokomosios programos dalis.
Bendrabutis


Dėl reorganizvimo
Naujienos
Nauja
- Imitacinė bendrovė „Vigora“
2020-04-09 - LEVEL 5 sistema verslumo įgūdžių patvirtinimui per interaktyvias mokymosi priemones profesiniame mokyme
2019-09-19 - Informacija apie mokyklos veiklą reglamentuojančius dokumentus
2019-07-17 - EROVET JOB POOL
2019-07-10 - Stebėjimo Vizitas Latvijoje
2019-06-17